Forum
  Search   Users   Registration   Entrance
Today: 03.02.2026 - 13:39:26
Pages:  1  

Особливості харчування з брекетами

MessageAuthor

Дякую всім за пораду заздалегідь! Скажіть, а що з харчуванням після встановлення брекетів? Чи дійсно потрібно відмовлятися від багатьох продуктів? Наскільки це критично? Просто я дуже люблю горіхи, яблука, моркву - чи доведеться про це забути на час лікування?

AvusBluR

main-users

Statistics:
Registration: 05.23.2002
17.01.26 - 10:21:58
Message # 1
RE: Особливості харчування з брекетами

Quote:
Дякую всім за пораду заздалегідь! Скажіть, а що з харчуванням після встановлення брекетів? Чи дійсно потрібно відмовлятися від багатьох продуктів? Наскільки це критично? Просто я дуже люблю горіхи, яблука, моркву - чи доведеться про це забути на час лікування?
Не потрібно від усього відмовлятися, але обережність справді потрібна. Тверді продукти типу горіхів можуть пошкодити брекети або відклеїти їх від зубів. Яблука та моркву можна їсти, але краще нарізати на шматочки, а не кусати. Також варто уникати липких продуктів типу іриск, жувальної гумки. Перші дні після встановлення зуби будуть чутливі, тому краще м'яка їжа.

patrick S

main-users

Statistics:
Registration: 09.17.2003
17.01.26 - 11:09:27
Message # 2

Додам від себе - все не так страшно, як здається. Я носив брекети два роки і швидко звик до обмежень. Найголовніше - це ретельна гігієна після кожного прийому їжі. Носив завжди з собою маленьку щітку та йоршики. Звичайні продукти можна їсти, просто обережно. А горіхи можна молоті або подрібнені додавати в страви. Якщо цікавить детальніше про догляд, то тут установка зубних брекетів все докладно пояснюють і дають пам'ятку з рекомендаціями. Головне - слідувати їм і регулярно відвідувати лікаря для коригування.

Matthew C Smith

main-users

Statistics:
Registration: 06.21.2001
17.01.26 - 11:46:59
Message # 3
Rendering mono mix to mp3 : Previous topic
Pages:  1  

The administrator has prohibited guests from replying to messages! To register, follow the link: register

Participants